Новини

Хасан Азис: Заповедническият тон в нашата партия не е на почит

„Обръщенията в първо лице единствено число, не са характерни за партията“, това заяви бившият кмет на Кърджали Хасан Азис в интервю за бТВ.

По думите му ДПС е системна партия - партия с правила, ценности и традиции. Решенията не се вземат на база емоции.

„Последната национална конференция каза, че двама председатели трябва да представляват партията едновременно.“, допълни той и подчерта, че в писмото си Доган призовава, а не налага. Призивът за оставки е насочен към колективните органи. На въпрос кой трябва да направи крачката назад, той отговори:„ Който трябва. Но, както се казва – късно е либе за китка”.

Хасан Азис отбеляза, че когато председателите на партията и почетният председател Ахмед Доган си говорят с писма, това е знак, че има проблем. Когато между председателите има разминаване по политики това също е знак, че има проблем. Хасан Азис бе категоричен, че в устава на партията ясно са посочени мястото и ролята на Почетния председател. „Според член 9А основателят и първи председател е почетен председател на ДПС. Той олицетворява и изразява ценностите на партията. Почетният председател може да свиква заседания на колективните органи. Това означава, че има активни функции и отговорности.“, отбеляза Хасан Азис. Обръщението на Доган е разговор не само за ДПС, то е разговор за България. България има нужда от силни и устойчиви политически формации. Слабите партии предполагат слаба държава, каза Хасан Азис.