КЗК отхвърли жалбите за спиране на завода за отпадъци в София

Прочетена: 3

КЗК отхвърли исканията за спиране на процедурата за строителство на завода за отпадъци в София на консорциум „Сиес-Балканстрой Садината“ и консорциум „Данеко/Валмекс-Садината-МБТ“ ДЗЗД. В комисията са постъпили четири жалби с твърдения за нарушения при избора на изпълнител в процедурата за възлагане на обществената поръчка с предмет „Проектиране и строителство на завод за механично-биологично третиране (МБТ) на отпадъци на площадка „Садината“, открита с решение на кмета на Столична община.

В две от жалбите има искане за налагане на временна мярка „спиране“ на процедурата.    Определенията подлежат на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването им на страните, отбелязват от КЗК. По твърденията в жалбите за нарушения на процедурата за възлагане на обществената поръчка КЗК ще се произнесе в законоустановения срок, се посочва още в съобщението.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 02.07.2010. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: