Томислав Дончев обеща на общините механизъм за съфинансиране на проекти

Прочетена: 6

Министърът по европейските фондове Томислав Дончев обеща в Аксаково, че държавата ще успее да намери механизъм за подпомагане на общините при съфинансирането на европейски проекти. Според него това ще стане най-късно в началото на следващата година.

Преди да се включи в заседанието на кметовете от българските черноморски общини, министърът разгледа 2 детски градини, училище и инфраструктурни обекти, които са изградени, реновирани и рехабилитирани с европари. От 2000 г. до сега община Аксаково е реализирала с пари от външно финансиране проекти на обща стойност 23 142 107 лв.

„Съвместното финансиране със средства от фондовете и от общините, е печелившата формула, която трябва да се постига. Само единият източник никога не е достатъчен, за да се случват нещата добре”, коментира министър Дончев.

Според него два са вариантите за осигуряване на съфинансиране на проектите,  които генерират приходи. Единият е чрез заем от Европейската инвестиционна банка, а вторият – чрез разширяване на обхвата на фонд „ФЛАГ“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 02.07.2010. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: