Ремонтират главната улица в кв. Долно Езерово в Бургас

Прочетена: 93

Поетапно ремонтиране и обновяване на главната улица на кв. Долно Езерово – „Захари Зограф“, е заложено в проектобюджета на Община Бургас за 2012 година. Това съобщи заместник – кметът по финанси Красимир Стойчев при обсъждането му с жителите на квартала. Заедно с териториалния директор Антоанета Манолова и общински съветници, той представи основните дейности предвидени тази година за Долно Езерово.

Предстои да започне първият етап от дългоочакваната цялостна реконструкция на главната улица в квартала „Захари Зограф“. Проектът за обновяването й предвижда полагане на нов асфалт, тротоари, дъждоприемни шахти за по-добро отводняване, паркоместа и джобове за контейнерите за смет.

Освен нея през тази година ще започне първи етап от реконструкцията на ул. „Кавакли“ и на пътя Долно Езерово – Братово и проектиране на улиците „Лом“ и „Елените“ /от ул. „Дубровник“ до ул. „Северна“/. Предстои полагане още на нови отводнителни шахти по улица „Ропотамо“ и „Кавакли“. Подобряването на настилките, правилното им отводняване и някои допълнителни дребномащабни инфраструктурни ремонти, заедно с извършената корекция на дерето и изградената нова канализация, ще помогнат за предотвратяване наводненията в квартала.

Други дейности, които предстои да бъдат извършени тази година в Долно Езерово, са изграждане на нова спортна площадка в междублоковото пространство на кв. 24 и кв. 25, благоустрояване на пространството около църквата и отпускане на допълнителни средства за ремонт на класните стаи на училището в квартала, което през 2011 г. бе цялостно санирано с положена нова дограма и отоплителна инсталация. Пак тогава бе благоустроен и старият, занемарен парк „Химик“ в квартала.

Основните въпроси и желания отправени от жителите на Долно Езерово бяха свързани с предстоящия изграждането на новите обходи на града, които ще изведат тежкия автомобилен трафик, честите кражби на шахти и пейки, осветяване на кръстовището за Долно Езерово, присъствие на дежурен лекар, закупуване на климатик за новия пенсионерски клуб, в което се състоя обсъждането и подобряване на транспортното обслужване на квартала.

Заместник – кметът Красимир Стойчев сподели пред жителите, че предложенията им ще бъдат взети под внимание преди проектобюджета да бъде гласуван от Общинския съвет.

Днес – 30 януари /понеделник/, обществените обсъждания на бюджет 2012 продължават с жителите на ТД „Изгрев“ в пенсионерския клуб срещу училище „Климент Охридски“ от 18.00 часа.

 

Снимка: Община Бургас

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.01.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: