10,5 млн. лв. платени за снегопочистване в София

Прочетена: 75

10 499 740 лв. е заплатила Столична община за снегопочистването през декември миналата година и януари месец на настоящата. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в началото на днешното заседание на СОС. От тях 2 258 170 лв. са платени през декември месец, а останалите 8 241 569 лв. – през януари.

Там, където е имало проблеми и работата е вършена не както трябва, са наложени санкции и удръжки. Удръжките са в размер на 1 300 000 лв., а санкциите до края на месец януари – 400 хил. лв.

В рамките на планирания бюджет ще има възможност за пренасочване на допълнителни средства, ако това се наложи, посочи Фандъкова.

От вчера е започнало почистването на спирките на масовия градски транспорт, големите площади и трасетата на най-натоварените линии от градския транспорт. Извозването на снежните маси се извършва предимно през нощта. От два дни е започнало и ръчното почистване на булевардите със синя зона.

Предприето е и почистване на шахтите с оглед предстоящото снеготопоне. Фандъкова поясни, че от общината имат готовност да реагират и в критична ситуация. Извършва се наблюдение на всички водни обекти на територията на Столична община.

Проведена е среща с областния управител и е създаден оперативен щаб. Според данните до момента язовир Искър е запълнен на 60%, ежедневно се получава информация и за нивото на реките.

Само за тази нощ в кризисния център са прибрани 112 бездомници.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.02.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: