Пожар в трафопост остави без ток 2100 клиенти на ЧЕЗ в Перник

Прочетена: 56

Пожар в трафопост остави без ток 2100 абонати на ЧЕЗ в централната градска част на гр. Перник. От аварията са засегнати и районите на ул. „Брегалница“ – Градски универсален магазин и всички стопански и битови абонати, както и част от пл. „Кракра Пернишки“, съобщиха от ЧЕЗ.

„Причините за пожара все още се разследват, но най-вероятно е предизвикан от самонастанили се в подземната част на трафопоста клошари. За щастие в случая няма пострадали хора, но са причинени сериозни щети и неудобства за нашите клиенти. Благодарим за оказаното ни пълно съдействие от служителите на „Пожарна и аварийна безопасност” към РДВР Перник и специалистите от ОД „МВР” Перник. Правим всичко за да възстановим електрозахранването в центъра на града“, каза Божидар Гатев – Директор „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България”.

Електрозахранването в засегнатите райони е било изключено от диспечерите на ЧЕЗ Разпределение в 02.22 ч. тази нощ след постъпил сигнал от пожарната служба в града. В резултат на пожара са изгорели всички кабели ниско напрежение и един кабел средно напрежение в трафопоста. Веднага след потушаването на огъня аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение са започнали да подменят изгорелите части от кабелите. Работата по отстраняване на аварията продължава и в момента.

Клиентите на компанията могат да получат повече информация на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

 

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.02.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: