Фандъкова: Ще ремонтираме улици, а не дупки

Прочетена: 28

Целта на „синята зона“ не била да се взимат пари.

Времето още не позволява да започнат плановите ремонти, температурата трябва да е над 5 градуса, за да може те да са качествени, обяви по БНТ и цитиран от Фрог нюз кметът на София Йорданка Фандъкова. От 10-ина дни в София обаче се правели аварийни ремонти.
Доста тежка била ситуацията на Северната дъга по Околовръстното шосе, затова тези дни там ще се работи особено активно. Първо щяло да се работи по основните булеварди, за да се влезе по-масирано във вътрешните улици.
Ремонтът на улиците с кърпежи е нещо ужасно, каза Фандъкова. Улици, които не са ремонтирани повече от 20 години, няма как да се решат, ако изведнъж не се вложат страшно много средства, затова усилията са насочени към изграждан на улици заедно с нови тротоари. Миналата година това се случило на около 20 км улици, а сега предстояло изграждане на цялостни участъци от „Бъкстон“, „Мария Луиза”. Заедно с приключване на метрото се изгражда осветление, улици и тротоари, което е цялостен подход, за да не се работи на парче. 26 млн. лв. са предвидени за улични ремонти, те се колкото миналата година и не са пари на вятъра, заключи кметът.

По повод увеличаване на цената на „синята зона” Фандъкова съобщи, че все още нямало окончателно решение за цената. Целта на „синята зона“ не била да се взимат пари, а да се ограничи влизането в идеалния център. Буферни паркинги ще бъдат пуснати на 1 септември и едва тогава ще заработи обновената концепция за платеното паркиране, катоовите паркинги ще бъдат за около 3000 автомобила, обеща Фандъкова.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.03.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: