Новини

Пешеходната зона в Добрич ще бъде реконструирана с пари от ОП "Регионално развитие"

Над 5 000 000 лева, осигурени по Оперативната програма "Регионално развитие", ще бъдат инвестирани за обновяване на пешеходната зона в Добрич.

Кметът Детелина Николова днес ще подпише в Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за ремонта на централната градска част. Зоната не е благоустроявана от времето на нейното изграждане през 80-те години на миналия век, припомнят от кметската управа.

Проектът предвижда изцяло да бъдат обновени повече от 40 декара площи. Ще бъдат подменени над 29 000 квадратни метра пешеходни настилки с декоративни плочи. Ще бъдат изградени четири детски площадки, на които ще  бъдат монтирани  съоръжения, включително за деца с увреждания. В зоната ще бъде обособено около 570 метра трасе за велосипедисти и ще бъдат монтирани велостойки на паркинги. Градската среда ще бъде подобрена и с нови рампи са хора с увреждания, места за отдих, над 11 000 квадратни метра паркови зони с декоративни дървета и храсти. Ще бъдат монтирани и близо 90 енергоспестяващи осветителни тела. Реконструкцията  на централната градска част  ще създаде по-добър климат за бизнеса и търговията,  ще  улесни

комуникациите и достъпа до държавни и обществени институции, ще създаде по-добри условия  за туризъм, отбелязват от общинската администрация.