Металурзите от Кърджали ще протестират в София

Прочетена: 24

Металурзи от Оловно-цинковия комплекс (ОЦК) в Кърджали ще пренесат протеста си в София. Те настояват да им бъдат изплатени заработените заплати. Въпреки обещанията на собствениците това да стане, металурзите получиха само еднократна държавна помощ от 325 лв.

Протестът ще започне от 10.00 часа пред офиса на холдинг „Интертръст“, който притежава завода. След това металурзите ще внесат в Народното събрание декларация с искането за криминализиране на неплащането на работни заплати и осигуровки от страна на работодателите.

Премиерът Борисов коментира идването на протеста с призив към недоволните да протестират пред дома на собственика Валентин Захариев.

Още на 7 март изпълнителният директор на фирмата Роберто Младенов сключи споразумение за изплащане на заплатите, но пари в сметките на металурзите все още няма. Общата дължима сума е 1 260 000 лева.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.04.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: