Обсъдиха насоки за проектиране, изграждане и поддържане на външното осветление в София

Прочетена: 44

Насоки за проектиране, изграждане и поддържане на външното осветление в София обсъдиха на втория публичен форум в рамките на проект ПЛЮС , съфинансиран от програма INTERREG IVC. Събитието бе открито от Любомир Христов, заместник кмет на Столична община и Севдалина Войнова, програмен директор в Асоциация за развитие на София. „Не правим осветлението само за себе си в София, а за гражданите и заедно с експерти и заинтересовани страни търсим цялостните програмни решения за града ни, тъй като качественото публично осветление означава и по-добро качество на живот”, заяви Любомир Христов в началото на дискусията, в която се включиха активно експерти и представители на бизнеси, академични институции, неправителствени организации и представители на Столична община.

Темите, по които дебатираха участниците, бяха свързани с изграждане на мрежата на публичното осветление, пътното и уличното осветление, парковото осветление и осветлението на пешеходните площи, декоративното-фасадно осветление. Идеите, събрани от дискусията, както и писмените становища, които Асоциация за развитие на София получи до 20 април 2012 г., ще бъдат оформени в Бяла книга и ще бъдат предадени на Столична община, за да подпомогнат изготвянето на цялостен документ, който да дава ясни насоки за бъдещите проекти, които ще се реализират в София.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.04.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: