ЧЕЗ инвестира 500 000 лв в подмяна на кабели

Прочетена: 108

„ЧЕЗ Разпределение България” ще инвестира 500 хил. лева в подмяната на увредени при кражби кабели 20 кV с дължина 35 км към подстанция „Връбница“ в София, съобщиха от компанията. С направената инвестиция ще се осигури безопасността на захранването в общините Връбница, Нови Искър и Обеля.

Работата по проекта започва в началото на май и ще приключи в рамките на един месец. По време на ремонтните дейности няма да има клиенти без електричество, нито смущения в движението на градския транспорт в засегнатите общини. Служителите на ЧЕЗ ще работят в авариен режим на готовност и през почивните дни, за да възстановят в оптимално кратки срокове сигурносттатта на електрозахранването в района.

„След промените в Закона за управление на отпадъците посегателствата над съоръженията намаляха. За да се постигнат желаните резултати обаче, са необходими стриктен контрол от страна на компетентните органи и проява на будно гражданско съзнание“, каза Божидар Гатев, директор “Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България”.

Средствата за възстановяване на пораженията от кражби и увреждане на кабели се отделят от одобрената инвестиционна програма на ЧЕЗ. За 2011 г. вложените средства за покриване на щети от подобен характер се равнява на 5,7 млн. лева.

В края на април тази година, компанията започна третия последен етап от подмяната на кабели към подстанция „Красно село“, увредени при престъпни посегателства. Инвестицията е на стойност 1,8 млн. лева и в рамките на няколко месеца се предвижда да бъдат подменени 90 км кабели.

 

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.05.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: