Пламен Димитров е новият президент на КНСБ

Прочетена: 39

С 642 гласа „за“ делегатите на 7-мия конгрес на КНСБ избраха Пламен Димитров за президент на КНСБ за следващите 5 години, съобщават от Fakti.bg.

Досегашните вицепрезиденти Иван Кокалов, Валентин Никифоров, Николай Ненков запазват постовете си, като към вицепрезидентите се присъединяват и досегашните секретари на КНСБ Чавдар Христов и Пламен Нанков.

„КНСБ е най-силната организация в България и такава ще бъде занапред. Аз съм убеден, ще КНСБ ще бъде водещият синдикат на България“, заяви Пламен Димитров след като станаха ясни резултатите от избора.

По думите му приоритетите в програмата на синдиката през следващите 5 години ще бъдат търсене на нови политики за възстановяване на работните места, увеличаване на покупателната способност на българите, реформата в здравеопазването и в пенсионната система. КНСБ ще създаде и фондове за допълнително обезщетение за безработица за синдикалните членове.

В края на днешния конгрес синдикалистите почетоха с едноминутно мълчание паметта на предишния си президент Желязко Христов.

След неговата смърт през октомври 2010 г. вецепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров беше избран за изпълняващ длъжността президент.

 

Снимка: БГНЕС

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.05.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: