Защитен пръстен около Румъния, България и Сърбия, вследствие на кризата в Гърция

Прочетена: 30

„Защитен пръстен” трябва да бъде изграден около Румъния, България и Сърбия. Той ще ги предпази от ефектите на евентуалното излизане на Гърция от Еврозоната. Това заяви главният икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ерик Берглоф, цитиран от Си Ен Би Си. Според представители на централни и търговски банки, участващи в годишната среща на банката в Лондон, най-голямата от трите страни – Румъния – ще устои на кризата въпреки значителното присъствие на гръцки банки във финансовия сектор на страната.

Според анализите, има опасения, че гръцките банки, опериращи в региона, няма да са в състояние да финансират своите филиали и някои анализатори изразиха безпокойство относно тегленето на ресурси от тях.

По думите на Берлоф вече действат мерки за справяне с последиците от евентуален деливъридж в банките, въпреки че по въпроса не се говори много.

 

Източник: КРОСС

Снимка: klassa.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.05.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: