ЧЕЗ инвестира 840 хил. лева за обновяване на мрежата и енергийните съоръжения в северозападната част на страната

Прочетена: 35

ЧЕЗ Разпределение България планира да инвестира през септември 2 млн. лева за развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа и енергийните съоръжения в Западна България. Най-много средства ще бъдат вложени в електроразпределителния район на Северозападна България – 840 хил. лева. За мрежата в столицата са предвидени 420 хил. лева, а за района на Югозападна България – 727 хил. лева.

Най-големият проект за месеца е подмяна на електромерни табла и реконструкция на  мрежи ниско напрежение в четири трафопоста в плевенското село Буковлък. Той е на стойност 388 хил. лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през септември са рециклиране на главни електромерни табла в софийския район „Сердика” за 107 хил. лева и  реконструкция на мрежа ниско напрежение с изнасяне на електромерни табла на имотната граница в град Етрополе за 110 хил. лева.

„ЧЕЗ изпълнява амбициозна инвестиционна програма и всекидневно предприема мерки за подобряване на услугите за своите клиенти. Целта, която следваме вече седма година в България, е да постигнем максимална сигурност и европейско качество на eлектрозахранването в рамките на одобряваните ни всяка година инвестиции”, каза Петър Докладал – Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ е един от най-големите инвеститори в енергетиката на страната. От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. до момента ЧЕЗ е инвестирала над 550 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България. За първите седем месеца на 2012 г. компанията е вложила 62 млн. лева. В България ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км и предоставя електрозахранване на повече от 2 млн. клиенти.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.09.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: