ЧЕЗ придава артистичен облик на столичната улица „Граф Игнатиев“

Прочетена: 40

„ЧЕЗ България“ започва изпълнението на проект за изрисуване на 50 електрически ревизионни табла по столичната улица „Граф Игнатиев” и други централни улици. В него ще се включат художници и стрийт арт артисти, избрани от ЧЕЗ след конкурс, който събра над 120 идейни концепции.
Артистичната акция, в която компанията инвестира, се осъществява с подкрепата на Галерията за модерно изкуство и с подкрепата на Столична община. Спонтанни живи арт пърформанси ще радват столичани през следващите две седмици, променяйки по един артистичен и цветен начин облика на емблематичната градска артерия – ул. „Граф Игнатиев”. Акцията ще обхване участъка от пл. “Славейков” до кръстовището на бул. “Евлоги Георгиев”. „Облагородяването и разкрасяването на средата, в която живем, е изключително важно. Изрисуването на таблата е своеобразен призив на ЧЕЗ за по-отговорно отношение към елементите от градската среда. Вярвам, че ще продължим да допринасяме за това София да стане по-красив и артистичен град”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Самият проектът на ЧЕЗ е още една стъпка към превръщането на София в по-уютна и одухотворена европейска столица“, заяви Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство. „Като продължение на тази интересна инициатива решихме заедно с нашите партньори от ЧЕЗ да осъществим съвместна изложба в Галерията, която ще представи всички изрисувани табла и техните автори, а най-добрите идеи дори ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб“, допълни тя. Кампанията е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България” и цели да придаде по-артистичен и естетичен вид на столицата. Досега в рамките на проекта бяха реновирани и преобразени таблата по столичните улици “Г.С.Раковски“, “Витоша“, “Мария Луиза“ и други. ЧЕЗ започна проекта си „Инвестираме в България“ през 2010 г. с цел да подпомогне развитието на важни сфери от социалния живот. Съществена част от този проект е да подобри средата на живот в градовете, като ги направи по-атрактивни, модерни и уютни.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.10.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: