ЧЕЗ приключи проект за подмяна на стари и силно увредени кабели

Прочетена: 46

ЧЕЗ приключи проект за подмяна на стари и силно увредени кабели, които свързваха ТЕЦ „София“ с подстанция „Г.Димитров“. Кабелите са част от критичната инфраструктура на столицата. Осъществяването на проекта ще подобри електрозахранването на близо 170 000 граждани и на обществено значими сгради.

Официалното приключване на проекта се състоя днес от 12,30 часа в подстанцията на територията на ТЕЦ „София“, намираща се на бул. „История славянобългарска“. Състоянието на обекта е било доста влошено, тъй като от въвеждането си в експлоатация през 1979 г. кабелите са се амортизирали. Тяхната изолация е била нарушена, имало е течове, поради които съоръжението често е спирало да работи. Още 35 киловолта кабели ще бъдат подменени в София. Всички те са от 50-те години на миналия век, поради което вече са в критично състояние.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова, за да не се стига до случаи, в които софиянци нямат ток и парно, е нужно критичната инфраструктура в столицата да се поддържа. По думите на Фандъкова, когато 30 години не са правени ремонти и инвестиции в тази област, резултатите са неприятни за самите граждани.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.11.2012. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: