ЧЕЗ: През 2013 г. ще инвестираме 111 млн. лв. за обновяване на електроразпределителната мрежа

Прочетена: 49

Емил Христов

През настоящата 2013 г. ЧЕЗ ще инвестира общо 111 млн. лв. за обновяване на електроразпределителната мрежа. Това съобщи на пресконференция регионалният мениджър на дружеството за България Петър Докладал. Голяма част от средствата ще бъдат заделени за проекти по отношение на критичната инфраструктура. По време на срещата стана ясно, че е изключително важно обновяването на амортизираната мрежа в столицата, като през следващите 10 години ще трябва да бъдат инвестирани между 10 и 20 млн. лв., за да може тя да бъде подновена.

Отчетено бе, че ЧЕЗ са подменили близо 20 хил. километра кабели в Западна България от стъпването си на българския пазар през ноември 2004 г.

„Амбицията ни е да постигнем във възможно най-кратки срокове европейското качество на услугата. През изминалите осем години компаниите от групата на ЧЕЗ в България инвестираха активно в мрежите, в нова техника и технологии, обучение на служителите и системи за управление на обслужването на клиентите ни. Планираме да увеличим инвестициите си в обществото“, каза още Петър Докладал на срещата с журналисти в зала „Мати“ в НДК.

Приоритетите на дружеството в дейностите през настоящата година ще останат инвестициите в критичната инфраструктура, борбата с кражбите на електроенергия и посегателствата над съоръженията. Ще се работи и за обновяването на центровете за обслужване на клиенти.

Още през януари ЧЕЗ ще инвестира 270 хил. лв. в подмяната на 9 км увредени при кражби кабели от подстанция „Средец“ в София. Проектът ще подобри сигурността и качеството на електрозахранването на близо 100 хил. клиенти в централните райони на столицата.

„Основен приоритет в инвестиционната ни програма за този месец е София. Нашата цел като социално отговорна компания е клиентите ни да получават максимална сигурност, уют и спокойствие”, каза още Петър Докладал. Сред по-значимите инвестиции на компанията в района на Югозападна България през януари са реконструкция на мрежа ниско напрежение с изнасяне на електромерни табла на стойност 45 хил. лв. в село Скрът, община Петрич, и реконструкция на кабелна линия 20 kV в Кюстендил за 32 хил. лв.

ЧЕЗ поддържа елек­тро­­раз­пределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км и се грижи за електрозахранването на повече от 2 млн. потребители в Западна България. От идването си в България компанията е вложила над 640 млн. лв. в ремонт и модернизиране на мрежи, а също така и в подобряването на самите услуги. Благодарение на инвестициите са намалели технологичните загуби от 22 до 14,31% и са разработени близо 100 вида услуги.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.01.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: