Морски общини са подали сигнали за строителство в защитени територии

Прочетена: 171

Бургас, Созопол, Поморие и Царево са подали сигналите в Междуведомствената комисия, съобщи областният управител на Бургас Константин Гребенаров

Те са за строителство в защитени територии и земи от „Натура 2000”, за преотреждане на земи от Държавен горски фонд и смяна на статута с цел строителство, съобщи Радио „Фокус”-Бургас. „В момента тези сигнали се обработват от експертите на Междуведомствената група и до сряда ще имаме съответния резултат”, допълни той.

В резултат на сигнали от журналисти са възникнали и още два случая. Единият е във връзка със строеж на плажа в Харманите и евентуален строеж на територията на плажа на къмпинг Корал. И двата случая се проверяват.

„Предстои да бъдат извършени технически експертизи, наслагване на кадастралните карти и да се види дали има нарушения. В единия случай – дали застъпват територията на плажа, а по-късно за Корал получихме информация, че главния архитект на община Царево си е изтеглил строителното разрешение, така че там строителство не е извършено и скоро няма да бъде извършено, докато не се реши дали строителното разрешение няма да бъде атакувано от инвеститора и какви ще бъдат неговите действия в бъдеще”, каза още Гребенаров.

До момента няма нарушения, свързани със строителство на защитена територия. „За два от случаите експертите установиха, че не е приключила процедурата по смяна на статута, така че очакваме информация от съответната община дали това е липса на информация при нас, или действително има някакви пропуски при процедурата, така че впоследствие ще търсим решение на тези два проблема”, посочи областният управител на Бургас.

 

citybuild.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 22.01.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: