ЧЕЗ ще инвестира близо 950 хил. лв. в Западна България

Прочетена: 59

Емил Христов

„ЧЕЗ Разпределение България“ започва инвестиционни проекти с размер 948 хил. лв. през февруари. Най-много средства – 344 хил. лв., са предвидени за района на Югозападна България. Близо 334 хил. лв. ще бъдат вложени в електроразпределителния район на Северозападна България, а 270 хил. лв. са предвидени за развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа и електроенергийните съоръжения в София-град. Сред по-значимите инвестиции на ЧЕЗ в Западна България е развитието на електропреносната мрежа на село Дебрен, община Гърмен. Проектът е на стойност 129 хил. лв.

В модернизация и реконструкция на мрежата ниско напрежение в Козлодуй ще бъдат вложени 88 хил. лв., а в изграждане на кабели средно напрежение в софийския район „Панчарево” – близо 70 хил. лв.. Общо ЧЕЗ ще започне осъществяването на 34 инвестиционни проекта през февруари. „Всеки един обект, който реализираме, е в името на това нашите клиенти да получават максимално сигурна и надеждна услуга. Стремим се във възможно най-кратки срокове да постигнем европейско качество на обслужването, което нашите клиенти заслужават”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През 2012 г. ЧЕЗ инвестира 113,8 млн. лв. Компанията подмени близо 20 хил. км кабели, понижи технологичните загуби от 22 до 14,31% и разработи 100 вида услуги. Заедно с разходите за приватизация на електроразпределителната мрежа на Западна България и на ТЕЦ Варна общият обем на капиталовложенията на ЧЕЗ в България надвишава 1,7 млн. лв., което прави компанията един от най-големите инвеститори в българската енергетика.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.02.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Един коментар по ЧЕЗ ще инвестира близо 950 хил. лв. в Западна България

  1. Mitko Ivanov

    Не е ли истина, че ЧЕЗ инвестира милиони в пенсионната система на Чехия. Голяма част от тях са пари от българските пенсионери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: