МВР, прокуратурата и ДАНС ще следят за честни избори

Прочетена: 35

Министерството на вътрешните работи, прокуратурата и ДАНС ще следят за провеждането на честни парламентарни избори. Това стана ясно по време на подписване на съвместната заповед за създаване на междуведомствено звено за координиране на действията по време на вота от страна на министъра на вътрешните работи Петя Първанова, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Константин Казаков.

За разкриване на престъпления, свързани с избирателните права на гражданите, ще се ползват само специални разузнавателни средства, поискани от прокурор и разрешени от съда, категоричен бе Цацаров. Изготвени са методически указания до прокуратурите в страната, които предвиждат дежурство на прокурори в изборния ден, а също и два дни преди вота. Главният секретар на силовото ведомство Калин Георгиев подчерта, че голям брой служители на МВР ще бъдат ангажирани с опазването на реда при изборния процес. Припомняме, че преди местните и президентските избори през 2011 г. беше създадено специално междуведомствено звено, съставено от МВР, ДАНС и прокуратурата, което да противодейства на купуването на гласове.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 24.03.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: