Новини

Рехабилитация на важни отсечки във Варненска и Шуменска област

Две важни отсечки от път II -29 Варна-Аксаково-Добрич и отсечки от път III-207 Шумен-Девня-Ветрино-Векилски ще бъдат изцяло рехабилитирани до края на тази година, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"

Ремонтът става възможен със средства по Лот 7 на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 година, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Стартът на мащабната рехабилитация бе даден от шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов. По шосето Варна-Аксаково-Добрич отремонтираният участък ще бъде 9,2 километра, а в посоката Шумен-Девня-Ветрино-Векилски отсечката е дълга 17 километра. Освен рехабилитация на пътищата, в проекта се предвижда почистване и обезопасяване на шосетата с нова еластична ограда на тръбни водостоци, монтиране на нови пътни знаци и огради и др.

Изпълнител на Лот 7 е „Инжстройинженеринг” ЕООД-Варна. Стойността на проекта е 10 206 112 лева, а съфинансирането по ЕФРР е 8 675 195 лева, стана ясно по време на церевмонията по първата копка. Повече от десет години двете шосета не са ремонтирани. В началото и в края на двете пътни отсечки вече са монтирани билбордове от Гражданско дружество „Информирани за европейските пътища”, обявяващи стойностите на проекта, както и сроковете по финализирането му.


Източник: www.publics.bg