Най-добрият хотел в света се намира в… Швейцария

Прочетена: 28

Най-добрият хотел в света е грандхотел Kronenhof в Понтрезина, Швейцария, сочи проучване на специализирания туристическия портал TripAdvisor, цитирано от USA Today. Нощувка в обикновена стая там струва 325 евро.

„Малко хотели съчетават така умело ретро чар и съвременни удобства. Сградите на „Кроненхоф“ са толкова впечатляващи, колкото и заобикалящите го живописен пейзаж на швейцарските Алпи“, пише туристическият сайт.

Хотелите са класирани след онлайн гласуване на около 2 милиона потребители според обслужване, качество и цена на услугата. При подбора на луксозните места за отсядане са взети предвид и критерии като отношение на персонала, лукс и романтика.

В класацията са включени общо 7123 обекта. Най-много – 152, са в Италия, следвани от Великобритания (145) и САЩ и Франция с по 144. На второ място е класиран комплексът Upper House в Хоконг, определян като „истински оазис“. Трети е Gili Lankanfushi на Малдивите, следван от СПА комплекса Nayara La Fortuna в Коста Рика.

България е представена с 25 хотела в отделна класация. Родният първенец е „Модус“ във Варна, описан от туристическия портал като „модерен, забавен и свеж“. След него е класиран „Кемпински Хотел Гранд Арена“ в Банско, следван от „Маджестик хотел енд Резиденс“ в Слънчев бряг.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 24.01.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: