Диков: Новата визия на София готова до две. три години

Прочетена: 22

„Критиките по отношение на новия облик на София имаше, но сега коментирате са по-скоро, че това, което се вижда е невъзможно да стане реалност. Журито на конкурса беше много пъстро – общински съветници, представители на различни гилдии и организации, което даде възможност да се постигне едно доста добро решение за избор на проект. Критикуваха ме, че няма конкурси сега е възможно да ме критикуват, че има. Не мога да не споделя, че аз съм доволен от него, тъй като той надмина очакванията ми по отношение на професионализъм на проектите. От години насам не са правени такъв тип проекти за градските центрове. Надявам се, че визията ще бъде доведена до технически проект, готов за изпълнение“, заяви главният архитект на София Петър Диков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Плаж на Перловската река няма да има, нека не правим сравнения с Париж. В решението, в което беше приета програмата за конкурса, беше записано и подготовка за следващия етап от проекта. Искаме да направим една среда, която софиянците да ползват и да се радват, че я имат. Нашите усилия ще бъдат в рамките на две, три години. Нашата амбиция е да реконструираме всички пространства в рамките на този период“, добави той.

„“Граф Игнатиев“ ще бъде пешеходна зона, тъй като това е едно място – традиционно любимо на софиянците. Пазарът там категорично няма да остане в този вид, а ще бъде преместен. Градинката трябва да се очисти от тези неща. Пазарът за книги ще бъде с друг режим, без постоянни сергии – ще бъде като т.нар. дневен пазар“, допълни Диков.

Той заяви, че в градинката пред Народния театър намеса почти няма да има – тя ще остане в нейния традиционен вид.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 25.01.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: