Бедно й е въображението на ЕК, за да разбере какво се случва в България

Прочетена: 62

„Много неща разбрахме от мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България в съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност. Той е значително по-лош от този преди година и половина – не само, защото в него не се говори за политическа воля, а за крехък напредък“, отбеляза в „Събуди се“ бившият министър на правосъдието Диана Ковачева.

Тя разкритикува управляващите за решението да се изготвя план за действие по доклада, като припомни, че такъв вече има от 2012 г. Ковачева обвини правителството на Пламен Орешарски, че в последните осем месеца не е работило по обективния план на предходния кабинет.

„Едно от новите неща в поведението на управляващите е опитът да се представи този доклад на Еврокомисията като политическа интервенция“, посочи Георги Близнашки, професор по конституционно право. Той припомни изказвания на официални представители в тази посока.

„Всъщност докладът е технически“, смята Близнашки. „Прокрадват се някои нюанси, които са много важни. Без да се казва открито става ясно, че според ЕК протестът дава импулсите за промяната. От тази гледна точка трябва да сме наясно, че Комисията е добронамерена, но както се казва – „бедно им е въображението, за да разберат какво се случва в България“, завърши той.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 25.01.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: