Новини

ГЕРБ подкрепя президента за референдума

Право на президента е да предложи на Народното събрание провеждане на национален референдум. Няма нищо по-демократично от това държавният глава да постави конкретни въпроси и да получи отговорите от българските граждани по толкова спорни теми от изборния процес. Това заявиха от ГЕРБ по повод изявлението на президента Плевнелиев за провеждането на референдум за мажоритарен вот.

Очевидно е, че в сегашния си състав, това Народно събрание не е в състояние да реши в интерес на българските casino online граждани подобни спорове. Управляващото мнозинство на всяка цена се стреми чрез нови процедурни изборни хватки да изработи такъв Изборен кодекс, който да послужи единствено за нечестна победа на управляващите коалиционни партньори БСП, ДПС и Атака.

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи предложението на президента Росен Плевнелиев за провеждането на национален референдум по поставените въпроси. Призоваваме ръководството на Народното събрание във възможно най-кратък срок да внесе предложението за обсъждане в пленарна зала и чрез приемане на решение за провеждане на референдум да докаже привидната ангажираност на управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака към исканията на българските граждани. В същото време, от ГЕРБ очакваме от българските граждани широко участие в референдума, за да гарантират сами правата си и да намалят максимално влиянието на купения вот и задкулисието в българската политика.