Новини

Започва следващ етап от ремонта на бул. „Цариградско шосе”

Любомир Христов

На 20 юни затварят южните платна на бул. „Цариградско шосе” в участъка от „4-км” до разклона при бул. „Йерусалим”. Движението ще бъде прехвърлено по северните платна. То ще е двупосочно като през кръговото на „4-км” се предвижда да бъде осигурен достъп до транспортния тунел, който минава под бул. „Цариградско шосе” и осигурява връзка с бизнес зоната по протежението на локала. Новата организация ще продължи 45 дни. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов по време на инспекция на строителството на Етап 3 от разширението на метрото, която направи заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова и шефа на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев.

„Влизаме в следващия етап на ремонта, който се изпълнява в участъка бул. „Цариградско шосе”, който е с дължина 2 км. В момента се монтират дилатационните фуги в едната половина на моста при бул.” Александър Малинов”. Монтажните работи ще приключат до края на месеца и движението ще бъде прехвърлено в обновената част на моста. Паралелно се изпълняват и ремонтните дейности на пътните платна”, каза зам.-кметът. По думите му строително-монтажните работи по бул. „Цариградско шосе” ще приключат напълно до 15 септември.

Повече подробности за новата временна организация на движението във връзка с рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе”може да видите тук