Цветан Василев: Подготвя се източването на КТБ

Прочетена: 67

По всичко личи, че ликвидаторите в лицето на тази коалиция, макар и с известно забавяне, са на път да доведат постановката си до нейния „закономерен“ завършек, изразяващ се в подготвянето на почвата за ликвидацията на банката и така желаното разграбване на нейните апетитни активи. Последните, разбира се, ще бъдат скоростно разпределени на „правилните“ инвеститори, и то – на завидно добри цени. Tова се казва в съобщение публикуванот от Цветан Василев в личния му сайт.

Цветан Василев цитира като примери за предприятия, които ще се продадат под реалната им стойност, „Петрол“, групата хотели „Сана спейс“, „Рубин инвест“ и стъкларския завод в Плевен. По думите му този модел ще бъде „гарниран със заплахи и притискане на още хора, които да свидетелстват“ срещу него, така че да се постигне публичното му опозоряване.

„В този смисъл приказките за „огромни дупки“, които пропагандната машина на ликвидаторите бълва още от самото начало на атаката срещу банката, се основават на показанията на няколко кошаревски свидетели и на предварителните „доклади“ на одиторите, които оставят горчивия привкус за предизвестеност. Неслучайно е бързото „изчезване“ на стотици кредитни досиета и „невъзможността“ да бъдат установени и оценени иначе надлежно учредените обезпечения“, казва още Цветан Василев.

В писмото си Василев също така заявява, че прави всичко по силите си, за да организира консорциум от известни международни компании и инвестиционни фондове, който да работи за възстановяването и оздравяването на КТБ.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.10.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: