Бедственото положение в община Бургас остава в сила

Прочетена: 201

Бедственото положение в община Бургас остава в сила заради проблеми с язовирите и инфраструктурата, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Язовирите са под 24-часово наблюдение. Към момента няма опасност да прелеят. Във всички селища има ток и вода. Кметът Димитър Николов заяви, че бедственото положение в общината няма да бъде отменено докато хората не се върнат към нормалния си ритъм на живот:

Хората не са се върнали към нормалния си ритъм на живот. Къщите им са мокри, с кал, всичките им домакински уреди са развалени, дворовете трябва да се почистят, улиците в няколко от районите и селата са в много лошо състояние, трябва спешно да се ремонтират, има два моста, които също са в много лошо състояние. Единият от тях вероятно ще трябва да бъде съборен, защото е рисков за преминаване.

Комисия от областната управа започна да описва щетите от наводнението. Те са най-сериозни в Приморско и Царево. Резултатите ще бъдат готови до сряда, но кметът на Царево Георги Лапчев прогнозира, че там ще са нужни 1 млн. лева за ремонти след стихията, най-вече за пътища и повредени сгради. Областният управител Павел Маринов заяви, че ще се търсят пари от Националната агенция „Пътна инфраструктура“ и от републиканския Фонд за бедствия и аварии.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.10.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: