СГС ще заседава по делото за несъстоятелност на КТБ

Прочетена: 124

Софийски градски съд днес ще заседава по делото за несъстоятелност на Корпоративна търговска банка (КТБ). Очаква се обаче производството временно да бъде спряно заради жалби във Върховния административен съд срещу отнетия лиценз на банката.

Още в четвъртък стана ясно, че делото за фалита на КТБ ще бъде замразено за неопределено време заради жалбите на фирма „Бромак“ и на вложителя Орлин Кунев срещу решението на БНБ да отнеме лиценза на финансовата институция, съобщава БНР.

Днес в съдебната зала съдия Иво Дачев ще уведоми участниците в производството по несъстоятелност за жалбите. Това са квесторите на КТБ, Фондът за гарантиране на влоговете и БНБ. По тяхно искане съдът конституира и двамата най-големи акционери в КТБ – фирма „Бромак“ и компанията, свързвана с Оманския фонд.

Делото за фалита на банката на практика ще остане „замразено“ до приключване на административния спор между Цветан Василев, Орлин Кунев и БНБ. По него трябва да се произнесат първо 3-членен, а след това и 5-членен състав.

Продължителността на съдебните процедури и във Върховния касационен съд, и в Софийския градски съд няма да се отрази на изплащането на гарантираните от закона влогове на физически и юридически лица.

Днес Фондът за гарантиране на влоговете трябва да обяви банките, които ще изплащат гарантираните депозити в КТБ. Това ще са 9 банки с достатъчно голяма клонова мрежа, така че да се избегнат струпвания на хора, които искат да си получат парите.

Изплащането на гарантираните депозити в КТБ започва на 4 декември.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 24.11.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

4 коментара по СГС ще заседава по делото за несъстоятелност на КТБ

  1. А кога ще върнете парите на хората? И защо не търсите акционерите, които са участвали в източването на банката?

  2. до вик

    Направо си заливат от смях, иначе обичат да махат с пръст и ще търпим още критика, ако повторим КТБ аферата.

  3. Мирослав

    Василев какво каза? Това дело има за цел да покаже, че нещо се върши ли? Всичко е толкова пошло, че от това няма на къде.

  4. В Европа ни се смеят за това което стана с КТБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: