Софийски градски съд спря делото за фалита на КТБ

Прочетена: 177

Софийски градски съд спря делото за фалита на КТБ. Десетки жалби срещу отнемането на лиценза на КТБ са постъпили във Върховния административен съд, съобщи адвокат Менко Менков, който представлява фирмата „Бромак“ – мажоритарен собственик на КТБ. Фирмата притежава 50,66% от акциите в банката, което се равнява на 3 319 141 броя акции.

Заради жалбите във ВАС, които са от акционери, вложители, служители, СГС спря делото за несъстоятелността на банката. Менков съобщи още, че 2 седмици над 20 юристи са подготвяли жалбата на „Бромак“ пред ВАС. Те ще настояват международни експерти одитори да направят счетоводна експертиза, тъй като според адвокатите към 20 юни банката е била в изключително добро финансово състояние.

Адвокатите на „Бромак“ смятат, че некомпетентни са били квесторите, които са довели до тежкото състояние на банката. На делото се явиха адвокати, представители на БНБ, на КТБ, всички бяха на мнение, че трябва да бъде спрян процесът.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 24.11.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: