Одитният регулатор откри пропуски при одита на КТБ от KPMG

Прочетена: 175

Пропуски и несъответствия в начина, по който компанията „KPMG България“ е одитирала Корпоративна търговска банка (КТБ) преди финансовата институция да се окаже в неплатежоспособност, е открил българският регулатор, който надзирава регистрираните одитори в страната, съобщава БНР.

След фалита на КТБ Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори (КПНРО) започна разследване на проведените от „KPMG България“ одити на банката за периода 2009-2013 г.

Регулаторният орган обяви, че в началото на следващата година ще вземе решение какви санкции ще наложи. Възможно е глобите да са за отделни лица, провеждали одитите на КТБ, или на цялото поделение на KPMG в страната.

Независимите финансови одити на годишните финансови отчети на Корпоративна търговска банка са били извършени при наличието на някои съществени пропуски и несъответствия с изискванията на международните стандарти за одит във връзка с отпускане на заеми от страна на банката, посочва в свое решение българският регулатор.

Българското поделение на водещата международна одиторска компания попадна под атака и на управляващите от ГЕРБ, след като председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обвини компанията в престъпна небрежност.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.12.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: