ОП на КСБ

Пловдивските строители отбелязаха своя професионален празник

На 19 октомври, в деня на свети Тома - изкусния строител, който е изобразяван на иконите с дюлгерски метър в ръка, Областното представителство (ОП) на КСБ в Пловдив отбеляза своя професионален празник и раздаде годишните си награди. Тържеството се състоя на открито на реновираната тераса на ОП Пловдив при спазване на всички противоепидемични мерки. Негов домакин беше Пламен Иванов, председател на ОП на КСБ – Пловдив, и член на УС на КСБ.

„Събитието провеждаме в непривична обстановка, но в нея строителят показва своята дисциплинираност. И за да не загубим традицията на пловдивските строители за този ден, решихме да разделим нашия празник на три или четири”, каза Иванов. „Традиционно връчваме пет награди, но при днешната ситуация решихме да ги разделим по тематика”, добави Пламен Иванов.

Последва раздаването на отличията, които бяха в две категории - „Партньор на годината” и „Строителна перспектива”. Като „Партньор на годината“ бяха обявени арх. Чавдар Тенев от Камарата на архитектите в България – РК Пловдив, инж. Светлана Гюрджеклиева от Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти, адв. Иван Демерджиев, председател на Адвокатската колегия – Пловдив, и инж. Петя Иванова, директор на Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик. Специалната награда в тази категория и икона на св. Тома получи Бойка Борисова, директор на Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии - Пловдив.

Призьори в „Строителна перспектива” бяха Десислава Георгиева и Йоана Стоянова от X клас на ПГАСГ „Арх. Камен Петков”- Пловдив. Другите отличия в тази категория отидоха при Донка Итевска, Рангел Димитров и Младен Ганчев, които наскоро завършиха курса за строителни техници, организиран съвместно от ОП на КСБ - Пловдив, „Алтернатива БГ” и ПГСА - Пазарджик.

Във втората част от празника за Деня на пловдивския строител, която се проведе на 22 октомври, се раздадоха наградите „Почетен майстор на отвеса“ и „Строителна традиция“. В категория „Почетен майстор на отвеса“ бяха номинирани ветераните инж. Христо Гагов и инж. Вихър Джевизов, които получиха грамоти. Призът и пластиката се присъдиха на инж. Васил Цапков – дългогодишен служител на „СМК Пловдив“, зам. ген. директор на „Туристстрой“ и зам.-директор на „Кофражна техника“. Поради епидемиологичната обстановка отличията получи Пепа Енчева, председател на Регионалния клуб на строителите ветерани в Пловдив.

В категория „Строителна традиция“ бяха номинирани фирми, които празнуваха 30-годишнина от създаването си. Сред тях са „Акрабов“ ООД, „Бибов и Ко“ ООД, „Бластбор“ ООД, „Гербера“ ООД, „Лустро – 90“ ООД, „Миг Инженеринг“ ЕООД и „Юпитер 05“ ООД.

Събитието протече без струпване на много хора, с намалено присъствие от страна на фирмите, като на тези, които не успяха лично да получат своите грамоти, ще им бъдат изпратени по куриер.

На 26 октомври предстои трети етап от тазгодишния празник, когато ще бъде връчен „Златният отвес” - най-големият приз за строителните фирми от областта.