ОП на КСБ

Строителите от Сливен отбелязаха професионалния си празник

Звезда Кошничарова,

ОП на КСБ - Сливен

Областното представителство на КСБ – Сливен, отбеляза професионалния си празник Димитровден с тържествена церемония на 3 ноември. Традиционно събитието бе уважено от зам.-кмета на община Сливен по „Устройство на територията и строителство“ Камен Костов, главния архитект на Сливен Виктор Дойчинов, началникът на РДНСК инж. Снежана Генова, арх. Петко Любенов, председател на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България, Севдалин Рашев, директор на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД, Красимир Георгиев, директор на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“.

Мероприятието се състоя в ресторант „При Хаджията”. На него присъстваха над 60 представители на строителни фирми от Сливен и Нова Загора.

Председателят на ОП на КСБ – Сливен, инж. Андон Горнаков представи официалните гости на аудиторията и поздрави всички присъстващи по случай Деня на строителя. „В миналото строителната професия е била част от бита на хората. За истински стопанин се е смятал онзи, който е успявал да построи дом за своето семейство. Стремежът на българина към строителството е родил и много велики майстори, които са вложили и оставили за нас душите и сърцата си в сътвореното. Родила се е българската школа в строителството“, каза той. Инж. Горнаков подчерта, че в деня, в който строителите почитат своя празник, е важно да се направи равносметка и да се набележат предизвикателствата, които предстоят за бранша. „Днес ние, наследниците на Уста Кольо Фичето, работим в нови условия. Надявам се, че бъдещите поколения ще се гордеят с плодовете на труда ни”, заяви още в словото си председателят на ОП Сливен.

Програмата продължи с връчване на годишните награди на фирмите от областта, постигнали най-добри резултати за 2021 г. в групите „Високо строителство“, „Транспортна инфраструктура“, „Енергийна инфраструктура“, „Благоустройствена инфраструктура“ и „Отделни видове СМР“. Класацията беше проведена между 78 строителни фирми в областта, вписани в ЦПРС. Победителите са избрани по определените показатели за оценка съгласно правилника за годишната класация от седемчленен състав на заседание на Техническата комисия на ОП на КСБ - Сливен. Това са:

 

I група - „Високо строителство” - Грамота за постигнати най-добри резултати взеха:

 В категория Големи - „Гради“ ЕООД, Сливен

 Средни - „Раев Строй“ ЕООД, Сливен

 Малки - „Строй Груп Илиеви” ЕООД, Сливен

 

II група - „Транспортна инфраструктура” - Грамота за постигнати най-добри резултати взе:

 В категория Големи - „Виадукт – А.Б. Бинкос“ ООД, Сливен

 

III група - „Енергийна инфраструктура” - Грамота за постигнати най-добри резултати взеха:

 В категория Големи - „Солар Сървис“ ООД, Сливен

 Средни - „Техномаш Биг“ АД, Нова Загора

 Малки - „Тера Систем“ ЕООД, Сливен

 

IV група - „Благоустройствена инфраструктура“ - Грамота за постигнати най-добри резултати взеха:

 В категория Големи - „Монолит“ ООД, Сливен

 Средни - „Хидромонтаж-Л“ ООД, Сливен

 

V група - „Отделни видове СМР” (сгл. позиция „Строителство“ на КИД-2008) - Грамота за постигнати най-добри резултати взе „Теовес – С-2006“ ЕООД, Сливен.

 

„Поощрителна грамота като първорегистрирана в ЦПРС в ОП на КСБ – Сливен“ получи „Рая - 52” ООД, Сливен.

 

„Поощрителна грамота като последно вписана в ЦПРС в ОП на КСБ – Сливен“ взе „Хелиос Енерджи Систем” ЕООД, Сливен.