ОП на КСБ

Председателят на ОП Велико Търново Венцислав Дончев бе гост на патронния празник на ПГСАГ „Ангел Попов“

Петя Борисова,
ОП на КСБ – Велико
Търново

Председателят на Областното представителство на КСБ във Велико Търново Венцислав Дончев бе гост на патронния празник на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Събитието бе открито с тържествена клетва, която бе произнесена от директора на ПГСАГ д-р Евгения Илиева и повторена от учениците и учителите, които се заклеха да работят всеотдайно и достойно за запазването и развитието на училищните традиции, градени 79 г. от техните предшественици. По традиция новоприетите осмокласници поднесоха венец пред паметната плоча на Ангел Попов. На събитието присъстваха и зам.-директорите по учебно-производствената част инж. Катерина Гечева, по учебно-творческата част Теодора Иванова и по учебната дейност Вяра Крумова. Сред официалните гости бяха и инж. Катя Василева, началник-отдел в Регионално управление на образованието, и инж. Кирил Иванов, член на ОблС на ОП на КСБ – Велико Търново, и участник в Обществения съвет на гимназията.
„Отдаваме почит и признателност към човека, с чието добротворство е поставено началото на историята на 79-годишното ни училище. Отново се събираме заради онова вътрешно усещане за принадлежност към неговия живот и традиции. Тях пожелавам да пазите и да носите. Бъдете добри, отговорни и честни хора като патрона ни. Успявайте със знания и умения. Навсякъде, където отидете, бъдете горди, че сте възпитаници на ПГСАГ „Ангел Попов“, каза в обръщението си д-р Евгения Илиева. Приветствено слово поднесе инж. Катя Василева, която посъветва учениците да бъдат търпеливи към учителите си, защото всичко, което правят за тях, е, за да бъдат подготвени и адекватни за пазара на труда.


Венцислав Дончев поздрави учителите и учениците по случай празника на ПГСАГ и призова да внедряват в обучението нови технологии. „Огледайте се, всичко около Вас е дело на строители, инженери, архитекти, техници и изпълнители. Учете много, бъдете ентусиасти, дори на моменти агресивни, но бъдете истински професионалисти“, каза той и пожела здраве и успехи на всички присъстващи.


Д-р Евгения Илиева награди с плакета на гимназията за цялостен принос в образованието и за издигане на престижа на ПГСАГ Пенка Капукаранова, бивш педагогически съветник в учебното заведение. Грамоти и признание за постигнати високи резултати получиха учители и ученици. След приключване на официалната част последваха редица забавни събития.