ОП на КСБ

„Валдани” ЕООД е петнадесетият носител на „Златната либела”

Анелия Кулинова,

ОП на КСБ –

Пазарджик

 

ОП на КСБ – Пазарджик, раздаде годишните си награди за петнадесети път. Церемонията по награждаване на отличените строители в област Пазарджик се състоя на 17 декември в ресторант „Форум“. Гости на традиционното тържество бяха областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, директорът на РДНСК Пазарджик Юлия Желева, председателите на районните колегии на Камарата на архитектите в България (КАБ) арх. Петър Мурджев и на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Тодор Калоянов, прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова.

В началото на церемонията председателят на ОП на КСБ – Пазарджик, инж. Иван Делчев приветства присъстващите. Той благодари на строителите за влаганите от тях всеотдайност, професионализъм и постоянство в изпълнението на обектите им и пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги.

Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев изпрати поздравителен адрес до инж. Делчев и членовете на ОП Пазарджик по повод провеждането на церемонията по награждаване, който бе връчен от Ренета Николова. „Приемете моите адмирации, че ръководството на Областното представителство продължава традицията да отдава заслужено уважение на труда на българския строител. Постиженията Ви допринасят за развитие на региона, модернизиране на инфраструктурата и издигане качеството на живот на Вашите съграждани. Продължавайте все така с отдаденост и висок професионализъм да утвърждавате авторитета на благородната ни професия!“, се казва в адреса на инж. Терзиев.

Отличените за 2022 г. са избрани съгласно регламента на конкурса, като приоритетни са подадените данни при процедура по чл. 20, ал. 2 от ЗКС. В категория „Най-динамично развиваща се фирма“ приза получи „София вижън лукс“ ООД с управители Румен Димитров и Светлозар Христев. Наградата „Най-добър млад строител“ взе Катя Дилова, управител на „Агро атракт - Катя Дилова“ ЕТ. „Фирма с дългогодишна история, опит и устойчиво развитие“ е „Сигма строй“ ООД с управител Ангел Палаозов. Отличията връчи инж. Иван Делчев.

В регионалния конкурс на Областно представителство Пазарджик за най-добри сгради се състезаваха пет обекта в две категории. В „Жилищни сгради“ победител е здание на ул. „Генерал Гурко“ 28 в Пазарджик с проектант арх. Стефан Гюрджеклиев, възложител - „Артстрой ЗС“ ООД, и изпълнител „Артстрой Про“ ООД. Наградата връчи инж. Тодор Калоянов.

В категория „Обществени сгради“ комисията по избор на обектите единодушно е определила недвижима културна ценност на ул. „Сан Стефано“ 29 в Пазарджик, на която са извършени реконструкция, реставрация и адаптация и ново застрояване, с проектант арх. Петкана Бакалова и възложител и строител „Делчев Инженеринг“ ООД. Председателят на комисията арх. Петър Мурджев връчи статуетката на инж. Делчев, като заяви, че е особено горд да даде точно тази награда. „Сградата заедно с още няколко реставрирани обекта в съседство образуват красив ансамбъл в централната градска част. Прекрасно е, че съхраняваме ценността на тези здания, като едновременно ги интегрираме в многообразната ни градска среда и обществен живот“, сподели арх. Мурджев.

Учредено през 2008 г., голямото отличие „Златната либела“ насърчава добрите практики в строителството, създава предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда. Победителят се излъчва чрез гласуване от членовете на ОП Пазарджик, като определящи са качествата на управителя, отношения с колегите, честност и почтеност, гражданска ангажираност, участие в обществения живот на организацията, благотворителните каузи и др. Носителят на престижния приз тази година е „Валдани“ ЕООД с управител Валентин Василев. Пластиката „Златната либела“, изработена от твореца Леон Бабачев, връчи Трендафил Величков. Областният управител поздрави всички наградени и присъстващи по случай наближаващите празници и пожела здраве и успехи на тях и семействата им. Той изказа и своята признателност към строителите от областта, като отправи специални благодарности към всички компании от бранша, включили се при овладяването на горските пожари, за проявения висок професионализъм и доброволческа подкрепа.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков връчи на инж. Иван Делчев почетен плакет за за висок професионализъм и доброволческа подкрепа при овладяването на горските пожари в област Пазарджик.

Трендафил Величков приветства и инициативата на КАБ РК - София област, община Брацигово и КСБ в рамките на форума „Брацигово – Каменният поток на времето“ за създаването на образователен център за архитектурно-строителна реставрация в сградата на бившия строителен техникум в Брацигово, която от дълги години е неизползваема. „Школата ще е единствена по рода си не само в региона, но и в цялата страна. Горд съм, че форумът се организира на територията на нашата област. Поздравявам инициаторите за смелостта да поставят изключително важния за страната ни проблем за опазването и реставрирането на недвижимото културно наследство“, каза Величков.

С настъпването на светлите коледни и новогодишни празници ОП Пазарджик пожелава на строителния бранш и на всички читатели на в. „Строител“ да изживеят тези дни с близки и приятели, да усетят вълшебството им. ОП на КСБ – Пазарджик, пожелава здраве, благодатна и успешна 2023 г.!