ОП на КСБ

Третата регионална среща на КСБ с ОП председателите на Камарата се състоя в Бургас

Индексацията, нормативната база и дарителската дейност на КСБ бяха сред дискутираните теми

Третата от поредицата регионални срещи на ръководството на КСБ с председателите на Областните представителства (ОП) на Камарата в страната се състоя в Бургас. Домакин на срещата бе инж. Николай Николов, председател на ОП Бургас. В нея се включиха председателят на УС на Камарата инж. Илиян Терзиев, зам.-председателят на УС и председател на ОП София инж. Любомир Качамаков, членът на ИБ и УС инж. Тодор Андонов, изп. директор на Камарата арх. Иван Несторов, инж. Христо Димитров, председател на Контролния съвет, Георги Младенов, член на КС, инж. Благой Козарев, председател на Комисията по професионална етика, инж. Пенко Стоянов, председател на ОП Варна, инж. Пламен Михалев, председател на ОП Стара Загора, инж. Красимир Инджов, председател на ОП Ямбол, инж. Андон Горнаков, председател на ОП Сливен, членове на ОП на Камарата в Бургас, прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова. Специални гости на срещата бяха д-р Антоанета Барес, изп. директор на НКИЗ, и Златина Георгиева, председател на СД на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД.

В началото на срещата инж. Николай Николов поздрави участниците. „В интервюто, което дадох за в. „Строител“ по повод откриването на „Арена Бургас“, казах, че си пожелавам да се изчисти имиджът на българския строител, защото напоследък който разбира и който не разбира си позволява да ни отправя обиди и всевъзможни обвинения. Ние като Камара и като бранш трябва да направим всичко възможно да защитим името и авторитета на българския строител, и то с това, което най-добре умеем – да градим качествено с професионализъм и натрупания опит в годините. Крайно време е да заемем отново достойното си място в обществото“, каза инж. Николай Николов.

„Над 400 фирми са вписани в ЦПРС в ОП Бургас, поддържаме контакти с всички, информираме ги за провежданите срещи и инициативи, каним ги на всички мероприятия. Работим за това колкото може повече фирми да бъдат привлечени за членове на Камарата“, сподели председателят на ОП Бургас.

Той информира присъстващите и за дейностите, провеждани от Фондация „Български строител“. „Като председател на УС на Фондацията апелирам към всички да се включат в едно благородно дело, което като Камара подкрепихме - издигането на българското знаме на 111-метров пилон в Рожен“, посочи инж. Николов.

Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев също подкрепи апела на инж. Николай Николов. „Решихме цялата дарителска дейност на Камарата да се осъществява през Фондацията. Много са благотворителните дейности, в които се включват наши членове. Чрез Фондацията искаме да координираме по-добре тази дейност“, каза инж. Терзиев. Той посочи, че за инициативата „Пилон Рожен“ изкопът и арматурата са дарение от фирми, членове на Камарата, а средствата за финансова подкрепа се събират по сметката на Фондация „Български строител“, която е публикувана във в. „Строител“, и всеки желаещ може да дари.

Инж. Терзиев информира участниците в срещата за последните предприети действия на Камарата по отношение на липсата на реално прилагане на индексацията в строителството, както и за проведените и предстоящи срещи с институции и политическите партии в НС. На събитието бяха обсъдени темите за необходимостта от ефективна юридическа подкрепа от Камарата към ОП и фирмите по общи въпроси и казуси, както и други теми, свързани с работата на организацията.

Към гостите д-р Антоанета Барес и Златина Георгиева бяха отправени редица въпроси, касаещи перспективите за създаване на индустриални зони в страната и възможностите пред строителния бранш.


Делегацията на КСБ разгледа спортна зала „Арена Бургас“

В рамките на посещението на КСБ в морския град председателят на ОП на КСБ – Бургас, инж. Николай Николов показа на колегите си мултифункционалната спортна зала „Арена Бургас“, която бе открита наскоро. Инж. Николов изтъкна, че това е най-голямото такова съоръжение в страната и единствено с лекоатлетическа писта на закрито.

Той разказа, че зданието е с едрогабаритна едноотворна конструкция с РЗП 54 хил. кв. м, реализирана в 3 корпуса, разполага с паркинг на 3 нива с 800 паркоместа и отделно с ТИР паркинг. „Арена Бургас“ има и 2 тренировъчни зали със самостоятелен достъп, също медицински център, помещения за допинг контрол, фитнес, зала за пресконференции, зони за магазини и ресторанти. Обектът разполага със собствен трафопост, пасивни и активни системи за сигурност и пожарообездимяване, видео наблюдение и контрол на достъпа.

Инж. Николай Николов подчерта, че в нея има възможност да се провеждат всякакви спортни събития, конгреси, концерти и други мащабни мероприятия.