ОП на КСБ

ОП на КСБ – Перник, отбеляза професионалния празник на строителите

Инж. Калина Каменова, ОП на КСБ - Перник

В последния ден на октомври Областното представителство на КСБ в Перник отбеляза празника на българските строители – Димитровден. Тържеството събра членове на ОП Перник, строители ветерани, представители на строителни фирми, на местната власт и на сродни браншови организации. По традиция на тържеството ОП Перник връчи награди на фирмите, постигнали най-високи резултати за изминалата година. Сред гостите на събитието бяха началникът на Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Перник инж. Васил Мариянов, главният инженер на община Перник инж. Борис Томов, директорът на дирекция „Строителство, инфраструктура и екология“ в община Перник инж. Сашка Василева и секретарят на общината Мартин Жлябинков, а домакин бе председателят на ОП на КСБ – Перник, инж. Емилия Митова. Церемонията уважи и инж. Таня Каменова, член на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС и член на Областния съвет на ОП Перник.

В началото на тържеството Мартин Жлябинков връчи поздравителен адрес от община Перник по случай професионалния ден на строителя. „Вашият градивен труд оставя своя отпечатък навсякъде около нас – във всеки дом, във всеки град, из цялата страна, сега и занапред. Обществото има високи очаквания към всички Вас. Оправдайте ги по най-добрия начин, като не спирате да прилагате най-високи стандарти в сферата на своята дейност!“, с тези думи Жлябинков поднесе поздравите от местната администрация.

Инж. Емилия Митова честити празника на своите колеги и им пожела здраве и нови реализирани проекти. „Бъдете все така всеотдайни и нека успехите Ви се разгръщат с още по-голям размах през следващите години, за да можем всеки път на този ден да се поздравяваме за високите резултати, за темповете, с които се развива строителният бранш, както и за обектите, които сме изпълнили“, каза инж. Митова.

Тържеството продължи с раздаването на годишните награди на Областното представителство на КСБ в Перник за най-добра строителна практика.

В раздел „Малки фирми“ отличията връчи инж. Васил Мариянов. Първо място спечели „Клима Лайф“ ЕООД, на второ е класирано „Асфалтинг“ ООД, а на третото – „АМН Металгруп“ ЕООД. Инж. Мариянов поздрави победителите в категорията и им пожела ползотворна работа и занапред. „В този ден изразяваме своето преклонение пред труда на всеки от Вас – ветерани и строители, защото знаем, че пазите традициите“, подчерта инж. Васил Мариянов.

В раздел „Средни фирми“ наградите раздаде инж. Борис Томов. В тази категория първо място за втора поредна година грабна „Инфракоректстрой“ ЕООД. Приза за втората позиция взе „Тони Тодоров“ ООД, а на третата е класирно „Елби Строй“ ЕООД.

Най-добрите в раздел „Големи фирми“ получиха отличията си от инж. Сашка Василева. Първенец в категорията стана ДЛВ ЕООД. На второ място е „Нивел строй“ ЕООД, а третата награда взе „Стомана Инженеринг“ АД. Инж. Василева пожела на всички с воля и непоколебимост, съвместни усилия и колегиална солидарност и занапред да съхраняват достойната си и уважавана професия.

В края на официалната част на тържеството на сцената бе поканен председателят на Регионалния клуб на строителите ветерани инж. Димитър Панов. „Трудна и отговорна е професията на строителя. Пожелавам Ви с гордост и упоритост да продължавате да упражнявате нашата важна и значима професия“, каза в приветствието си инж. Панов и връчи поздравителни адреси на юбилярите от РКСВ.

Празникът продължи с много настроение и строителната гилдия от Перник доказа, че може не само да работи, но и да се весели.