ОП на КСБ

ОП на КСБ - Пазарджик, раздаде годишните си награди за постижения в строителството

Носителят на „Златната либела“ е „София вижън лукс“ ООД

Лиляна Бонджова,

ОП на КСБ – Пазарджик

ОП на КСБ - Пазарджик, раздаде годишните си награди за постижения в строителството в област Пазарджик на официална церемония. Тя се състоя на 13 декември в ресторант „Форум“. Събитието бе уважено от главния архитект на община Пазарджик арх. Румен Стефанов и регионалните колегии на Камарата на архитектите в България (КАБ) и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). То бе открито от председателя на ОП на КСБ – Пазарджик, инж. Иван Делчев, който поздрави присъстващите строители, проектанти и архитекти и обяви първата награда за вечерта. Отличието за „Фирма с дългогодишна история, опит и устойчиво развитие“, което се определя от Областния съвет на ОП Пазарджик, взе „Металика“ ООД, Пазарджик, с управител Роман Цветков.

Последва връчването на приза за „Най-динамично развиваща се фирма“. Това е класация, която се базира на публичната част на ЦПРС – данните, които всички строителни фирми са длъжни да подадат за вписване в регистъра или да потвърдят, съгласно Процедурата по чл. 20, ал. 2 от ЗКС. Три са основните критерия – нетни приходи от продажбите, дълготрайни материални активи и средна численост на персонала за предходната финансова 2022 г. Победителят в „Най-динамично развиваща се фирма“ е „Тренд Билд“ ООД, Пазарджик, с управител Цветан Савов. През 2019 г. „Тренд Билд“ ООД бе отличена в категорията „Млад строител“ с управител под 40 г. възраст.

Тази година наградата „Млад строител“ отиде при „ХАК – Тайм“ ЕООД, Костандово, с управител Марин Раданов.

Церемонията продължи с обявяване на резултатите от Регионалния конкурс на ОП Пазарджик за найдобра сграда на годината. В него се състезават обекти в две категории – жилищни и промишлени, въведени в експлоатация през 2023 г. В настоящото издание на конкурса постъпиха три заявления за участие с жилищни сгради, а за промишлени няма подадени. Петчленното жури с председател арх. Румен Стефанов и членове инж. Иван Делчев, арх. Петър Мурджев, председател на РК на КАБ, инж. Тодор Калоянов, председател на РК на КИИП, инж. Юлия Желева, директор на РДНСК – Пазарджик, реши призът да бъде присъден на две жилищни сгради с гаражи и магазини, подобекти сграда А и сграда Б на ул. „Проф. Живко Сталев“ 24 А и Б в кв. „Малинова долина“. Възложител е „София вижън лукс“ ООД, София, проектант „ЕСТИ 2“ ООД, София, изпълнител „София вижън лукс“ ООД.

Наградата бе връчена от арх. Румен Стефанов на управителя на „София вижън лукс“ ООД Румен Димитров.

Голямото отличие на Областното представителство на КСБ в Пазарджик е „Златната либела“. То е учредено през 2007 г. от първия председател на регионалната структура на КСБ инж. Темелко Пампов. „Златната либела“ е символ на добрата строителна практика и строителен мениджмънт. Победителят се излъчва чрез гласуване от членовете на ОП Пазарджик. Той получава пластика, изработена от Леон Бабачев, която е препратка към древноегипетската либела. Първата „Златна либела“ е била връчена на „Гарси“ ООД, Пазарджик.

Изборът на строителите за тази година е „София вижън лукс“ ООД с управители Румен Димитров и Светлозар Христев.

Румен Димитров получи наградата от инж. Иван Делчев. Председателят на ОП Пазарджик поздрави новия носител на „Златната либела“ и закри официалната част на церемонията с пожелания към гостите за здраве, сили и късмет за реализиране на всички настоящи и много бъдещи проекти през Новата 2024 г.