Новини

Лена Бориславова:ПП-ДБ няма как да подкрепи трети мандат с ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“

Убедена съм, че ако Борисов, Пеевски, Слави и Тошко се споразумеят, е възможно правителство, няма какво да бягат от тази реалност и да казват, че ако не е с първия, да е с третия мандат. Това мнение изрази Лена Бориславова, депутат от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) в „Неделя 150" по Българското национално радио. Според нея фактът, че те отричат яростно подобна договорка, вече говори, че я има. Това съобщи БТА.

Избирателите ни дадоха сигнал с 39 депутати да бъдем в опозиция, няма как за влезем в третия мандат с ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“ (ИТН), каза тя и добави, че не може да си представи по-неприятна ситуация. Знаем отвътре как се работи със Слави Трифонов, каза Бориславова и обясни, че при управлението на кабинета „Петков“ лидерът на ИТН е поискал да не се вглеждат как се разпределят средствата в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ако искат да не падне правителството.

Съчувствам на Борисов в каква ситуация се намира в момента, от едната му страна да са Слави и Тошко, от друга – Делян Пеевски, добави депутатът.