Правила на форума

Правила на форума на вестник "Строител"
Отговори
Потребителски аватар
Admin
Site Admin
Мнения: 37
Регистриран на: пет яну 09, 2015 10:56 am

Правила на форума

от Admin » пет яну 09, 2015 11:28 am

Правила

Всеки един потребител, пишейки във форума на вестник „Строител”, се задължава да спазва следните правила:


Език

1. Писането на български език и с кирилица е задължително, освен ако не сте чужденец.
Латиница може да се ползва само при техническа информация или при чужди наименования.
Забранено е да се ползват 4, 6, 1, 7, 3 вместо буквите Ч, Ш, Ъ, Т, Е!
2. Добрият тон е абсолютно задължителен! Уважавайте останалите участници във форума дори когато не сте съгласни с тях. Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с Вас.
3. Не е разрешено използването на обидни думи, както и характеристики, уронващи престижа и достойнството на човек.
4. Отправянето на заплахи е недопустимо. То води до предупреждение или банване на дадения потребител.
5. Всяка една подадена информация във форума, която касае нарушение на законите, трябва да бъде придружена от доказателствен материал, който може да бъде приложен във форума или изпратен на редакционната поща на вестник „Строител”.


Нови теми

1. Преди да започнете нова тема, проверете дали такава или подобна не е била дискутирана до момента. В случай, че намерите вече съществуваща тема по въпроса, който ви вълнува, пишете в нея! Неспазването на това правило води до затваряне и/или изтриване на темата.
Не се безпокойте, че намерената от Вас тема е твърде назад и няма да се вижда – веднага след като добавите своето мнение, тя ще се придвижи до първа страница. Като пишете във вече създадена тема (вместо да отваряте нова), ще сте в помощ на останалите участници – за тях ще бъде много по-удобно.
2. След като сте се уверили, че „Вашата” тема не е дискутирана до момента, разгледайте добре секциите на форума и преценете внимателно къде трябва да постнете.
3. Заглавието на темата трябва да е точно, ясно и конкретно!
4. Преди да създадете тема в определен раздел, проверете дали самият той няма свой собствени, допълнителни правила, с които трябва да се съобразите.
5. Препоръчително е при писане във форума на вестник „Строител” да използвате в заглавието на темите си следните тагове:
– RQ (да се разбира като молба, желание, искане);
– Link (да се разбира като тема, придружена с линк);
– Help (да се разбира като тема с молба за помощ от страна на другите потребители);
– Idea (да се разбира като тема с идеи, свързани със съответната част на форума или сървърите).Форма и съдържание на мненията


С публикуването на ново мнение/тема давате съгласие, че екипът придобива права над всяка информация, която публикувате, и ще бъде съхранявана, докато се смята за нужна.
– Всеки потребител има право да изтрие мнението си в рамките на 10 минути, след което се заключва автоматично. Времето за редакция на мнението е 5 часа.
– Ако пожелаете вашето мнение да бъде изтрито след изтичане на времето, можете да се свържете с администратор, който ще прецени дали това ще бъде направено.
– Препоръчваме Ви да не публикувате нелегални връзки или информация. Екипът запазва правото си да предостави лична информация на съответните органи, ако се наложи. Вие оставате напълно отговорни за съдържанието на мненията си.

1. Преди да коментирате дадена тема, проверете дали тя няма свои собствени, допълнителни правила, с които трябва да се съобразите.
2. Избягвайте пускането на няколко последователни (непосредствено едно след друго) мнения в една и съща тема. Ако има нужда да допълните или редактирате мнението си и все още никой не е писал след Вас, използвайте бутона Edit (редактиране), намиращ се горе вдясно на всеки Ваш пост.
3. Българи сме – нека се научим да пишем правилно и грамотно. Езикът, на който може да се пише във форума, е БЪЛГАРСКИ. Изключение ще се прави само за представители на чужди държави.
4. Забранява се поставянето на каквито и да е лъжливи материали в мненията и темите или такива, които са фалшифицирани чрез софтуер.Модерация

1. Модераторите на форума имат право, без да дават обяснения на когото и да било, да премахват определени теми и мнения, когато преценят, че последните нямат място във форума.
2. При нарушение на правилата на форума от страна на потребителите модераторите могат да налагат наказание, известно като „Предупреждение” или warn. Участници, получили 3 или повече предупреждения, се лишават от права за даване на мнения във форума.

Аватар и подпис

Допустимият максимален размер за аватар е 160x160 px.
Допустимият максимален размер за сигнатура (подписа) е 700x250 px.
Забраняват се аватари и сигнатури с порнографско съдържание или такива, които показват насилие!

Ник/Име

Смяната на ник е ЗАБРАНЕНА, освен ако не заявите уважителни причини.


Акаунт

Забранява се използването на повече от един акаунт на един човек/IP.Екипът на вестник „Строител” запазва правото си да допълва и променя правилата по всяко време!
Отговори