Представяме ви

„Юпитер 05” ООД отбелязва своя 30-годишен юбилей

През 2020 г. „Юпитер 05“ ООД отбелязва своя 30-годишен юбилей. На 6 юни 1990 г. с Решение №3017 на Пловдивския окръжен съд е регистрирана „Юпитер 05“ ЕТ, впоследствие преобразувана на „Юпитер 05” ООД. Компанията дава началото и е първата фирма от групата „Юпитер Холдинг“ АД.

През годините „Юпитер 05“ ООД непрекъснато се развива, инвестира и модернизира своите производствени мощности, поддържа висококвалифициран и мотивиран екип, благодарение на което е достигнала водещи позиции на българския пазар в производството, доставката и монтажа на ограничителни системи за пътища и елементи за пасивна пътна безопасност, тествани съгласно EN1317.

Компанията се е наложила и е позната марка и на европейския пазар,

като си е поставила цел през следващите 10 години да увеличи двукратно продажбите си в Европа.

Монтажът на ограничителните системи за пътища на територията на България и близките държави се извършва от друга фирма от холдинга – „Безопасни пътища“ ЕООД.

Част от семейството на „Юпитер Холдинг“ АД е и „Юпитер Метал“ ООД с предмет на дейност производство и доставка на горещо поцинковани сглобяеми стълбове за електропреносната мрежа, стълбове за улично осветление и стълбове за контактната жп мрежа, конструкции за соларни паркове.

Трите Завода за Горещо Поцинковане – ЗГП, са разположени в близост до гр. Пловдив и до гр. Шумен, като в единия завод в Пловдив се намира

най-голямата вана за горещо поцинковане в България и региона

с габарити: дължина 13 м, широчина 1.6 м, дълбочина 3.2 м, както и единствената по рода си услуга на територията на страната – поцинковане чрез центрофугиране.

В групата на „Юпитер Холдинг“ АД е и прекрасният „СПА Хотел Персенк”, намиращ се в сърцето на Родопите, в Девин, както и уникалният термален аквапарк „Персенк”.

През тези 30 години „Юпитер 05” ООД се е наложило като еталон за качество, развива се с постоянство, направени са множество инвестиции, които заедно с натрупания опит са безусловен признак за стабилност.

За изминалото време продуктовото портфолио е надградено, като гамата

покрива изцяло нуждите на пазара на ограничителните системи и елементите за пасивна пътна безопасност.

По случай юбилея „Юпитер 05“ ООД получи поздравителни адреси от Петър Кънев, председател на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, инж. Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България, инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българска браншова камара „Пътища“, Антон Петров, председател на УС на Българската асоциация на металургичната индустрия, от Съвета на директорите и екипа на вестник „Строител“ и много други.

„Резултатите, които отчитате днес, са повод за гордост и удовлетворение от постигнатото. Те са плод на неуморен труд, сериозна отговорност и изключителен професионализъм. Поздравявам Ви, че чрез нови технологии постигате по-висока производителност и по-добра себестойност и качество на крайния продукт“, се казва в поздравлението от Петър Кънев.

Инж. Илиян Терзиев посочва, че юбилеят на „Юпитер 05“ ООД е респектиращ. „Малко са фирмите в периода на прехода, които показаха последователност, устойчивост и упоритост в своето развитие. За изминалото време компанията се доказа като лидер в производството на метални конструкции. С дейността си допринасяте не само за развитието на сектор „Строителство“ и икономиката на страната, но и за подобряването на пътната безопасност“, са думите на председателя на УС на КСБ.

Инж. Стефан Чайков изтъква в своя поздрав, че за ръководството на ББК „Пътища“ е чест, че „Юпитер 05“ ООД е член на организацията. „Приветстваме както настоящия, така и всички предишни екипи на предприятието, които чрез своите умения и професионален опит успяха не само да затвърдят компетентността и авторитета на фирмата, заела сигурно пазарно място в пътностроителния сектор, но да запазят националното й значение за развитието на бранша“, заявява инж. Чайков.

Антон Петров подчертава, че създаването на компанията е пример за развитието на съвременната индустрия, за предприемчивостта на българския бизнес, за неговия новаторски дух и подход. „Вече сте лидер в производството на ограничителни системи за пътища, създавайки сигурност и безопасност при превоз на пътници и товари“, е записано още в адреса от Петров.

„Във Ваше лице изданието винаги е имало не само добър партньор, но и скъп приятел. Чрез съвместните материали за дейността на ръководената от Вас компания имаме възможност да следим отблизо впечатляващата й история и развитие през годините. С високия си професионализъм „Юпитер 05“ ООД се е наложило в бранша като еталон за прецизност и високо качество. Заедно работим и по една изключително важна тема - пътната безопасност, като развитието на сътрудничеството ни в тази област е сред приоритетите на ръководството и екипа на изданието“, се посочва в поздравителния адрес от вестник „Строител“.

 

Екипът на в. „Строител“ поздравява д-р ик.н. Николай Йванов, който е съзидателят, вдъхновителят, движещата сила и сърцето на компанията, за неуморните му усилия за утвърждаването и издигането на авторитета й. Пожелаваме на д-р Иванов, на неговото семейство и на целия екип на „Юпитер 05“ здраве, още много професионални постижения и радостни моменти в личен план!