Наука

Предимствата на лепилата с висока деформируемост

Ролята на лепилото в строителството често се подценява. Иновации в тази сфера обаче не липсват. Новият продукт Avalon SuperFlex е направен по специална технология, характеризира се с голяма водоустойчивост и висока паропропускливост. Този продукт не позволява вертикално свличане на плочките и дава възможност те да се полагат отгоре надолу или по диагонал. Това се постига чрез бърза адхезия на материала за задържане на плочките, като в същото време осигурява дълго отворено време за корекции.
Високата устойчивост на вода го прави идеален за приложения при покрития на басейни, търговски и индустриални подове с постоянно наличие на вода. Тази непромокаемост се постига чрез употребата на различни химични добавки, чист клинкер и специални кополимери с алкална хидролиза.
Avalon SuperFlex е продукт на иновативен тестов метод, който възпроизвежда реални практически условия, като симулира най-тежките термични и механични натоварвания. Този продукт издържа на цикли, използвани при тестовете за най-високотехнологичните лепила на циментова основа.