Новини

КСБ е сред организаторите на международен форум, посветен на недвижимото културно наследство и ЕЕ

Емил Христов

На 29 ноември в „Гранд Хотел Милениум“ в София ще се проведе Международен форум „История и бъдеще – недвижимо културно наследство и енергийна ефективност“. Събитието е посветено на темата за опазването на недвижимото културно наследство и поставянето му в новата модерна рамка на енергийната ефективност. Специално за конференцията пристигат от Италия експерти от сферата, за да споделят дългогодишния опит на страната в опазване на недвижимото културно наследство, ЕЕ на историческите сгради и прилаганите материали и системи.


Организатори на събитието са Посолството на Италия в България, ИЧЕ – Агенция София, Конфиндустрия България (Сдружение на италианското предприемачество в България), Агенция CasaClima, Камарата на строителите в България и Камарата на архитектите в България Регионална колегия – София област, в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България. Вестник „Строител“ е медиен партньор на международния форум.


Форумът включва еднодневна конферентна програма със специалисти от Италия и България и експозиционна част за фирми от сектора. Международното изложение ще даде възможност на компаниите да представят своите продукти и иновации, както и да намерят нови партньори от страната и чужбина.