Новини

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обсъждат състава на бъдещия Министерски съвет

С уверения за напредък в преговорите приключи продължилата пет часа среща между номинираните за премиери на ротационен принцип Николай Денков и Мария Габриел заедно с преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, съобщава БНР. Обсъждан е  бил персоналният състав на бъдещия кабинет.

По-рано днес кидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви, че двете парии са много близо до взимане на решение.

"Партията на промяната искат сами да си носят отговорност, включително с политически лица. Ние с "Да, България" отговаряме на техните искания. Ако има одобрени експерти от по-широк спектър и те ги приемат, това е тяхно право. Хубаво е да предложат и другите партии, много е тежко времето, има да се вземат страшно отговорни решения. Не е по силите на една партия", коментира още Борисов.

Малко по-късно Николай Денков коментира пред журналисти, че се обсъждат имената на министри, като потвърди, че Асен Василев може да остане като предложение за министър на финансите.

Според непотвърдена информация министър на вътрешните работи ще е настоящият директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов, съобщават от  БНР.

За министър на правосъдието, заедно с бившия депутат Милен Матеев се обсъжда и името на Екатерина Михайлова, и в икономиката – на Цвятко Георгиев.

Твърди се, че са сигурни имената на министрите на иновациите и енергетиката – настоящите депутати от ПП-ДБ Даниел Лорер и Радослав Рибарски, както и на регионалното развитие и на транспорта - Андрей Цеков и Георги Гвоздейков. Според непотвърдената информация Тодор Тагарев ще бъде министър на отбраната.