Наука

Богдан Богданов: Ще продължа всички добри политики и ще работя за предвидимост на бизнеса и хората

Ще продължа всички добри практики и политики, които са стартирани и ще работя за предвидимост на бизнеса и хората. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който прие управлението на Министерството от служебния министър Никола Стоянов.

„Основен приоритет за мен е надграждане на добрите резултати в икономическия сектор, които бяха постигнати през миналата година“, посочи министър Богданов. Той подчерта, че компаниите трябва да имат спокойствие, за да се гарантира ръст на инвестициите и да се минимизира ефектът от очакваната рецесия на европейско ниво.„Преките чуждестранни инвестиции за първото тримесечие на годината отчитат ръст от над 10% в сравнение със същия период на миналата година и за мен е много важно да създадем всички предпоставки за подобряване на тези резултати“, коментира министър Богданов. Той допълни още, че е отборен играч и ще разчита на експертизата на администрацията в Министерството на икономиката и индустрията за постигане на всички набелязани цели.

Служебният министър Никола Стоянов акцентира, че оставя едно добре работещо министерство и дружества в системата. Той се ангажира, че заедно с целия си екип ще положат усилия и са на разположение, за да се гарантира максимална приемственост и плавен преход.