Наука

Иновации в покривните системи

Ясно е, че покривът преди всичко трябва да изпълнява защитна функция. В търсене на най-добрите решения в тази посока е продуктът на покривни системи „Брамак”. В тях намира приложение единствената керемида с двойна повърхност. Тя е произведена по най-съвременна технология и е иновация с история и доказано качество в Европа. Керемидите са с двойно покритие, което гарантира безкомпромисна защита за вашия дом. Подобренията са в повърхността, която е още по-еднородна, има по-дълготрайна защита на цвета и по-добра защита срещу вятър и бури, дъжд, сняг, градушки и резки колебания в температурата.
За покривната система „Брамак” предимство са лесният монтаж и осигуреният сервиз. Хората, занимаващи се с проектиране на сгради или обновяване, естествено искат монтирането на покрива да бъде абсолютно безпроблемно. Те искат цялостни решения, при които всички продукти и услуги взаимно да си пасват перфектно. С помощта на подпокривните фолиа, вентилиращ елемент за сух монтаж на капаци, материалите за уплътнение на комини и др. се постига също и естетически красив външен вид.
Най-важна е подготовката преди полагане на керемидите „Брамак”. Правилното разпределение на летвите се определя според наклона на покрива. Благодарение на крачетата за окачване тези керемиди се прикрепват съвсем лесно към основата. Важен ориентир е правият ъгъл спрямо стряхата. Използва се летва с дължина 3 м. Точките на стряхата трябва да лежат на една линия и да пасват с ширините, определени с маркера, които трябва да са през 90 см (3 броя керемиди). Полагането на керемидите се осъществява бързо и лесно благодарение на голямата им форма и точните им размери. При схемата на полагане на керемиди „Брамак” е важно покривните ширини да са кратни на 30 см.