Наука

Не спират иновациите в алуминиевите профили

За изработването на фасади се използват различни алуминиеви профилни системи за окачени фасади, способни да решат сложни архитектурно-дизайнерски задачи. Възможността да се комбинира фасадата със системи за врати и прозорци позволява да се достига максимална функционалност при изработването й. Съчетанието на фасадни профилни системи, стъкла с различни оттенъци, елегантни обкови и допълнителни елементи за фасадно и структурно остъкление позволява да се създадат фасади на сгради в съответствие с всички характеристики на архитектурата през новия век. В качеството на пълнеж за фасадните конструкции се използват единично стъкло, стъклопакет, сандвич-панели. Прилагането на дадена система позволява интегрирането на прозорци както от алуминиеви профили, така и от ПВЦ профили.
В тази връзка ви представяме четири иновативни алуминиеви профила. Те са с марката „Алтест”. Първият е структурно-силиконова система за окачена фасада. Решения с тази система могат да се реализират със „студени” алуминиeви профили или с профили, притежаващи термомост, подходящи са в комбинация с композитния панел AltestBond. Този продукт позволява максимална ефективност на въздуха и водата поради изградените дренажни канали. Профилът позволява широк избор на стъклопакет, като вариациите могат да бъдат от 18 мм до 40 м. При него се използват EPDM уплътнители за издръжливост, а той позволява максимална височина на сградата до 100 м.
Останалите три панела имат сходни характеристики. Основната практическа разлика е във възможния диапазон за избор на стъклопакет. При полуструктурната система за окачена фасада той е от 4 до 34 мм. Класическата затворена система за окачена фасада предлага избор от 6 до 50 мм, а класическата полузатворена – от 6 до 24 мм.