Спорт

Строим Световен център по джудо

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие президента на Международната федерация по джудо Мариус Визер. Двамата обсъдиха възможностите за изграждането на Световен център по джудо в България. За целта вече има осигурен терен, а г-н Визер се ангажира със съдействие за намирането на 75-80% от средствата по международни проекти.
Министър Нейков увери госта в подкрепата си за идеята, основните финанси за чието реализиране ще са от частни инвеститори и чрез кандидатстване по проекти.
Мариус Визер бе запознат и със строящата се в момента многофункционална зала на 4-ти км, която ще може да приема първенства от най-висок ранг. Гостът посъветва да кандидатстваме за световен шампионат за юноши и девойки през 2014 г., когато е първата свободна дата за надпревара от този калибър.
Президентът на Българската федерация по джудо (БФД) Иван Михалев използва случая да благодари на Свилен Нейков за добрата работа между министерството и федерацията и за държавната подкрепа, която получава този спорт.
На срещата в кабинета на министър Нейков присъстваха още генералният секретар на БФД Асен Коруджиев и бизнесменът Владимир Москов, който придружава г-н Визер при визитата му у нас.