Спорт

„Ферари” открива увеселителен парк в Абу Даби

„Ферари" открива първия по рода си тематичен парк на закрито в Абу Даби през април 2010 г., съобщиха световните агенции.
С общата си площ от 200 000 кв. м. „Ferrari World Abu Dhabi” ще бъде най-големият в света парк на закрито и най-голямата атракция с марка „Ферари".
Тематичният парк ще има уникален червен покрив, чийто дизайн е вдъхновен от двойните извивки на профила на каросерията на Ferrari GT. Отгоре ще го украсява най-голямото лого на „Ферари", правено някога.
Увеселителният парк ще включва множество атракции, както и скоростни влакчета за деца от всякакви възрасти. Там ще бъде построен и най-бързият ролъркоустър (скоростно влакче) в света, който ще вдига скорости от порядъка на 250 км/ч - близки до скоростите във Формула 1.
Друго влакче пък ще изстрелва любителите на адреналина през покрива до височина над 60 м, така че да могат да изпитат натоварванията в болидите от най-бързия шампионат на планетата.
„Светът на Ферари” се намира на остров Яс, североизточно от основната част на Абу Даби. Това е на 10-ина минути от международното летище на Абу Даби и на 50 минути от пистата за Формула 1.
Вероятно новият суперпарк ще помогне на Абу Даби да навакса с популярността си като туристическа дестинация в рамките на Обединените арабски емирства. Досега винаги съседите им от Дубай обират лаврите за лукс и класа, но след построяването на страхотната писта за Формула 1, която беше открита тази година, и с откриването на тематичния парк на „Ферари" догодина нещата може да се променят.