Георги Глушков: Ползите от Евро 2021 в България ще са огромни

Прочетена: 37

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков представи обстойно кандидатурата на страната ни за домакин на една от групите на Европейското първенство за мъже през 2021 година. Според думите му страната ни вече има самочувствие да иска такива големи форуми вследствие на подобрената инфраструктура и зали в страната.

„След срещата, която се проведе през есента в България, между ръководството на Международната баскетболна асоциация, премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев се създаде обстановка ние да кандидатстваме за друг тип първенства. Искаме световно първенство за младежи до 17 години и също така една група от европейското първенство през 2021 г.

Имаме държавната подкрепа. Във времето сме показали, че сме надежден организатор“, обясни Глушков.

„Има такса за домакинството, която е около 5 млн. лв., но това не е най-важната част. Важно е да видим социалния и икономическия ефект от едно такова състезание за България. За това европейско има много кандидати“, подчерта той.

„Евентуално, ако станем домакини, можем да избираме кой от участниците да е в нашата група, за да може техните фенове да са тук и да не се налага да пътуват хиляди километри. Това се е правило и в миналото и гарантира пълни зали на всички места“, каза още Глушков.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.05.2018. Категория Спорт. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: